“Sanat eserimi satmak istiyorum” diyenler için online sanat eseri satışı yapmanın 17 yolunu derledik çünkü her geçen yıl, alışkanlıklarımızın aksine daha fazla sanat eseri çevrimiçi satılıyor. Geleneksel olarak yüz yüze satışın kalesi olan galerilerin kendileri bile daha fazla online sanat eseri satışı yapmaya başladı. Üstelik, bazı genç galeriler satışlarının yarısından fazlasının çevrimiçi olduğunu, yani koleksiyonerleriyle hiç tanışmadıklarını bildiriyor. Yüksek fiyatlı güzel sanatlardan niş el sanatlarına kadar çevrimiçi sanat eseri satın almaya alışan sanatsever sayısı da yükselişte. Yaratıcı sanatlar, online satışları olan diğer sektörlerin birçoğundan daha yavaş bir ivme gördü, ancak son beş yılda değişerek ivmelenmesi arttı. Artık birçok sanatçı eserlerini doğrudan çevrimiçi hale getirmeye karar verip aracıları devreden çıkararak galerileri tamamen atlıyor. Online sanat eseri satışının artması sanat piyasasıda kartların yeniden dağıtılmasını sağladı desek yalan olmaz.
Her sanat türü için mevcut olan çeşitli seçenekler seçim yapmayı zorlaştırıyor olabilir. “Sanat eserimi satmak istiyorum” diyenler için en iyi platformların tüm ayrıntılarını açıklayarak seçim yapmanıza yardımcı olmaya karar verdik. Böylece, işlerinize ve yaptığınız eserleri pazarlamaya daha çok vakit ayırabilmenizi hedefliyoruz. Sanat eserlerinin internetten nasıl satılacağını bilmiyor musunuz? Ya da nereden başlamanız gerektiğini? Endişelenmeyin, Küçük İşletme Hareketi herkes için. Dünyadaki diğer birçok insan gibi, siz de online sanat eseri satarak gelir elde edebilirsiniz. İşte sanat eserinizi sanal olarak satabileceğiniz en iyi yerlerden bazıları:
Online Sanat Eseri Satışı Siteleri
Fine Art America – En Büyük Sanat Eseri Satış Pazarı
Fine Art America, dünyanın en büyük çevrimiçi sanat eseri satış pazarı ve bir talep üzerine baskı yapan teknoloji şirketidir. 2006’dan beri sanatçıların duvar sanatı, duvar halıları, ev dekorasyonu, giyim ve diğer ürünleri satmalarına yardımcı oluyorlar ve yüz binlerce sanatçı, fotoğrafçı, grafik tasarımcı, illüstratör ve küresel markaya ev sahipliği yapıyorlar.
Sanatçılar, yalnızca birkaç tıklamayla resimlerini Fine Art America’ya yükleyebilir, yüzlerce farklı “talep üzerine baskı” ürünü için fiyatlarını belirleyebilir ve ardından bu ürünleri küresel bir çevrimiçi, mobil ve fiziksel dünya kitlesine anında satabilir. Fine Art America, sanatçılar adına her siparişi fiziksel ürün haline getiriyor ve alıcıya yolluyor. Her ürün, Fine Art America’nın 16 küresel üretim tesisinden birinde üretiliyor ve 30 günlük para iade garantisi ile, örneğin duvar halısı sattıysanız, “asmaya hazır” olarak teslim ediliyor.
Bonus: Tasarımcıların online bir yere eserlerini yükleyip baskı işini başka bir platformun yapmasına Print on Demand (PoD) deniyor. Tasarımcı ürünü görmüyor, baskı firması dijital tasarımı fiziksel ürüne çevirip müşteriye kargoluyor. Dijital sanatlarla uğraşan satıcıların internetten sanat satışı için kullandığı en yaygın yöntemlerden birisi bu. “Sanat eserimi satmak istiyorum” diyorsanız ve dijital sanat eserleri, tasarımlar yapıyorsanız Print on Demand modeli tam size göre. Eseri bir kere yüklemek ve sonsuza kadar satmak da işin en güzel taraflarından birisi.
Fine Art America, çevrimiçi bir pazar sağlamanın yanı sıra sanatçılara ve fotoğrafçılara kariyerlerini basitleştirmeye ve hızlandırmaya yardımcı olacak satış ve pazarlama araçları da sağlıyor. Bu araçlar, sanatçıların markalı internet siteleri kurmasına, Shopify aracılığıyla baskı satmasına, e-bültenler oluşturmasına, artırılmış gerçeklik yoluyla satış yapmasına ve daha pek çok şeye olanak tanıyor.
Ödeme yöntemi: Fine Art America’da satış yaptığınızda kazancınızı çek ya da PayPal ile alabiliyorsunuz. PayPal; Türkiye’ye hizmet vermediğinden dolayı Türkiye’deki satıcılar sadece çek ile ödeme alabiliyorlar. Platform her ayın 15’inde bir önceki ayın 15’inden önce yapılan satışların ücretini ödüyor. Yani 15 Mayıs’ta size yollanan çek 15 Nisan öncesindeki satışları kapsıyor. Bunun en önemli sebebi Fine Art America’nın 30 günlük iade politikası. Olası bir soruna karşı her satışın ücreti bir ay bekletiliyor.
Amazon – Sanat Eseri Satışı Kategorisi Var
Birçoğunuzun Amazon’u duyduğunu elbette tahmin ediyoruz, peki güzel sanatlar alanına da el attığını biliyor muydunuz? 2013 yılında, online perakende devi, özel bir Amazon Sanat bölümü açarak internetten güzel sanatlar satışı savaşına girdi. Dijital pazara bir galeri havası getirmek için bir dizi konuk küratörü bile var. Sanatınızı Amazon’da satmak için bir ön onay süreci bulunuyor. Yalnızca belirli sanat türlerinin kabul edildiğini de unutmamak lazım. Orjinal resimler, çizimler, suluboyalar ve iki boyutlu karışık tekniklerin yanı sıra sınırlı sayıda fotoğraf ve baskılara izin veriliyor. Ne yazık ki, üç boyutlu sanat yasak olduğu için heykeltıraşların başka yerlere bakması gerekecek. Aynı zamanda dijital eser satışı da henüz sanat satışı kapsamına dahil değil. Fakat dijital olarak çizdiğiniz eserlerin baskılarını satmak için başvuru yapabilirsiniz.
Online olarak tablo satmak yerine el sanatları veya diğer yaratıcı ürünleri satmak isterseniz, Amazon’da bunun için de bir alan da mevcut. Amazon Handmade’i inceleyebilir ve yaptığınız işe uygun olduğuna kanaat getirdiğinizde satışa başlamak için başvuru yapabilirsiniz. Üstelik Amazon Handmade alanında satış yapanlara profesyonel satış planını ücretsiz sunuyor, yani aylık ödeme yapmanız gerekmiyor. Amazon Handmade’in internetten sanat eseri satışına yeni bir soluk getireceği konuşulmuştu fakat platform kuralları diğer tüm ürünlerle aynı. Bu da sanatçıları kargo süresi ve iadeler konusunda oldukça zorluyor. Bu nedenden dolayı Amazon Handmade beklenen devrimi gerçekleştirebilmiş değil.
Ödeme yöntemi: Amazon ödemeleri Payoneer üzerinden yapıyor. Türkiye’den güvenle kullanabiliyorsunuz.
ETSY – Sanat Eseri Satışı İçin de Yaratıcı İnsanların Pazaryeri
2005’teki başlangıcından bu yana Etsy, el yapımı ve vintage ürünlerin merkezi haline gelmiş durumda. “Her yerde, her yerdeki yaratıcı insanlardan her şeyi satın alın” sloganı da bunu özetliyor zaten. Etsy, sadece “sanat eserimi satmak istiyorum” diyenler için değil, online olarak kıyafet, mobilya, mücevher ve daha binlerce şeyi satmak isteyenler için de muhteşem bir platform. Ücretsiz mağaza açmak, çok makul listeleme ücretlerine sahip olmak gibi ciddi avantajları ile yeni başlayanlar için son derece ideal.
Üstelik Etsy’de satış yapmak isteyenler için hazırladığımız sayfalarca ücretsiz içerik, sorularını gönüllü olarak cevapladığımız Facebook grubumuz, profesyonel adım atmak isteyenler için eğitimlerimiz ve danışmanlıklarımız mevcut. Etsy hakkındaki içeriklerimizi inceleyerek kayıt olmaktan ürün listelemeye, pazarlama önerilerinden ödeme almaya kadar detaylı birçok bilgiye erişebilirsiniz.
Ödeme yöntemi: Etsy ödeme yöntemi olarak Etsy Payments sistemini kullanıyor, belirlediğiniz sürelerde (haftalık, aylık gibi) banka hesabınıza TL olarak yatıyor. Etsy ödeme alma yöntemleri ile ilgili kapsamlı yazımız için tıklayabilirsiniz.
Storenvy
Storenvy, gelişmekte olan markaların sadece birkaç dakika içinde özel bir mağaza açabilecekleri çevrimiçi bir pazar. İyi bir sanatçı, mücevher tasarımcısı, mobilya üreticisi ve hatta yeni başlayan bir müzisyen olun; Storenvy’de birçok alan için kategori mevcut. Çevrimiçi mağaza kurmanın ücretsiz olmasıyla birlikte satış yapmanın iki yolu var: Ürünlerinizi bir pazarda listeleyerek milyonlarca müşteriye erişebilir veya kendi işletmeniz gibi görünen profesyonel bir mağaza oluşturabilirsiniz. Ek olarak, otomatik indirimler oluşturma ve sosyal medya eklentileri gibi yararlı e-ticaret araçlarına erişmenizi sağlayan ücretli aylık planları da bulunuyor.
Ödeme yöntemi: Storenvy sistemi üzerinden yaptığınız sanat eseri satışları Stripe hesaplarına yatırılıyor. Stripe hesaplarına ne yazık ki Türkiye banka hesapları bağlanamıyor. Fakat N26 gibi online bankalar üzerinden açtığınız hesaplar ile Stripe açabiliyor ve ödeme alabiliyorsunuz.
eBay – Sanat Eseri Satışı Kategorisi
Pek çok sanatçı eBay ile başarıya ulaşıyor. eBay’in sanat kategorisine hızlı bir bakış atarsanız hali hazırda bulunan ürün çeşitliliğinin zenginliğini görebilirsiniz. 1995 yılından bu yana eBay, çevrimiçi sanat eseri satışında güvenilir bir isim olarak satıcılarına büyük miktarda destek sağlıyor. “Nasıl Satılır” kılavuzları, sanatçıların sanat eserlerini en iyi şekilde sergilediklerinden emin olmak için neler yapabileceklerini adım adım tarif ediyor, bu da sanatçılara daha iyi bir satış şansı veriyor. Satıcılara satışlarını arttırmak için kaynak ve kılavuz sağlayan platformlar arasında eBay en iyilerden biri. Online satışa başladığınızda pazar yerinin elinizden tutması en başlarda gerçekten çok iyi oluyor.
Antika ve ikinci el açık arttırmaları ile ünlenmiş olsa da internette sanat satışı için de oldukça iyi bir platfom. eBay’den sanat eseri almaya alışkın bir kitle olması da ayrıca avantajlar arasında sayılabilir. Online sanat eseri satışı alanında bu makalede bahsettiğimiz ve bahsedeceğimiz platfomların en köklü olanı da eBay.
Ödeme yöntemi: eBay, PayPal üzerinden ödeme yapıyor. Kendi ödeme sisteminin kurulacağı ve banka hesaplarına ücretleri yatıracağı bir süredir konuşulsa da henüz PayPal sistemi bitmiş değil. eBay’de sanat eserimi satmak istiyorum diyen çoğu kişi yurtdışındaki tanıdıklarının hesaplarına ödeme alarak bu sorunu çözüyor.
Minted
Fotoğrafçılara, illüstratörlere ve grafik tasarımcılara düğün davetiyeleri, özel Noel kartları ve dahası için en iyi kaynak olan Minted’e göz atmalarını öneriyoruz. Sanatçılar, halk tarafından oylanan “Tasarım Yarışmaları” ile seçiliyor. Kazanan, kendi Minted vitrinini almanın yanı sıra nakit para ödülü ve tasarımları üzerinden komisyon kazanabiliyor. Platform, bir internet sanat eseri pazar yeri olmaktan ziyade bir yarışma sistemine daha yakın. Bu fark kendini binlerce Dolarlık ödüllerle de belli ediyor. “Sanat eserimi satmak istiyorum, nerede satabilirim?” sorusuna tam bir cevap olmasa da mutlaka incelemenizi öneririz.
Ödeme yöntemi: Minted kazandığınız ödülleri 90 gün içerisinde Payoneer hesabınıza yatırıyor.
Society6
Sanatsal reprodüksiyonlar satmak veya yaratıcılığınızı çok çeşitli ürünlerde göstermek istiyorsanız adres belli. Society6, sanat eseri ve fotoğrafları yüklemenizi ve bunları sanat baskılarından iPhone kılıflarına kadar her şeyde kullanıma sunmanıza olanak sağlıyor. Daha önceden bahsettiğimiz Print on Demand iş modelini Society6 içerisinde de görüyoruz.
Sanatçı olarak, sanat eserinizin tüm haklarını sizde saklı kalırken, Society6 tüm siparişlerin yerine getirilmesiyle ilgileniyor, yani herhangi bir paketleme veya nakliye konusunda endişelenmenize gerek kalmıyor. Hatta sanat baskıları ve tuvaller için kendi telif sözleşmenizi, satışa sundukları diğer ürünler için ücretleri ve daha birçok şeyi belirlemenize izin de veriyorlar. Hızlı ve kolay bir şey arıyorsanız ya da giyim ve ev eşyalarında illüstrasyonlarınızı görmeyi hayal ettiyseniz, Society6’i incelemenizi tavsiye ederiz.
Ödeme yöntemi: Society6 de PayPal ile ödeme yapan platformlardan biri. Fakat giderek büyümesi sebebiyle çek ile de ödeme yapmaya başlayacağına dair söylentiler var.
Casetify
Sanat eserinizin, insanların her gün kullandığı şeylerin üzerinde yer almasını ister misiniz? Casetify, cep telefonu kılıfları ve Apple Watch kayışları gibi teknolojik aksesuarları özelleştirerek tüketicilere ulaşmanızı kolaylaştırıyor. Platform aslında telefon kılıfı ile yola çıkmış ve böyle ünlenmiş olsa da artık su mataraları, kablosuz şarj aletleri de çok revaçta. Tasarımlarınız internetten satış için hazırsa Casetify da sizin için hazır.
Basitçe çiziminizi yüklüyorsunuz ve ürünlerinin üzerinde hangi tasarımların olmasını istediğinize karar veriyorsunuz. Bir kez satış yaptığınızda Casetify bunu üretiyor, paketliyor ve sizin adınıza gönderiyor. Çalışmanızın hakları sizde saklı kalırken, satılan her ürün için kar elde edebiliyorsunuz.
Zazzle – Sanat Eseri Satışı için Etsy Alternatifi
Zazzle, size hem bir üretici (ürün satmak için) hem de bir tasarımcı (sanat satmak için) olma seçenekleri sunarken, her ikisi için de en iyi yer olduğunu iddia ediyor. Kendi yaptığınız fiziksel ürünlerin satışına da izin vermesiyle biraz Etsy’e benzediğini söyleyebiliriz. Fakat platform ağırlıklı olarak Print on Demand modelini benimsemiş tasarımcıları barındırıyor. Direkt fiziksel ürün satılan kategorilerde rekabet Etsy’e göre daha az.
Sanatçılar, grafik tasarımcılar ve fotoğrafçılar, sanat eserlerini yükleyerek çeşitli ürünler üzerine basılabilmesini sağlıyor. Sizi memnun edecek şekilde kendi telif yüzdenizi de belirleyebiliyorsunuz. Diğer önerilerimizden bazılarında da olduğu gibi gerisini Zazzle üstleniyor. Bir mağaza kurmak ise tamamen ücretsiz.
Ödeme yöntemi: Zazzle kazançlarınızı birkaç şekilde size yollayabiliyor, bunun için hesabınıza giriş yapıp seçim yapmanız gerekiyor. Farklı ödeme alma yöntemlerinin farklı süreleri ve süreçleri var.
RedBubble
2006 yılında Avustralya’da kurulan Redbubble, sanatçıların çok çeşitli ürünlere basılacak sanat eserlerini ve reprodüksiyon baskılarını yüklemelerine olanak tanıyan bir başka talep üzerine baskı (print on demand) hizmeti veren şirket.
Redbubble, sanatçıların kendi kar marjlarını belirlemelerine izin veriyor, yani kendi kazançlarınızı istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. Kırtasiye ve çıkartmalardan kadın giyimine kadar çok çeşitli bir ürün yelpazesi mevcut. Mağazanız için derinlemesine trafik analitiği de sunuyorlar. Talep üzerine baskı yapan bir yerler arıyorsanız, Redbubble’a da göz atabilirsiniz.
Ödeme yöntemi: Redbubble hem PayPal hem de banka hesabına ödeme yapmasıyla gönlümüzü kazanan bir internetten sanat eseri satışı platformu. 20 Dolar altı kazançları yollamıyorlar, ödemenin yapılabilmesi için sistemde en az 20 Dolar birikmesi gerekiyor fakat bu sınıra çok çabuk ulaşacağınızı söyleyebiliriz. Ödemeler her ayın 15’inde yapılsa da hesaba geçmesi 7 iş gününü bulabiliyor. Redbubble aynı zamanda kargoya verilmeden önce gerçekleşen sipariş iptallerinde satıcıya ödeme yapmıyor.
ArtFinder
Londra ve Miami merkezli Artfinder, Birleşik Krallık’tan, Amerika’dan ve küresel sanatçılardan oluşan bir kitleye sahip. Aralarına katılmak için ise bir başvuru süreci bulunuyor. Sanatçılardan en iyi çalışmalarını ve incelenmek üzere kısa bir açıklama göndermeleri isteniyor. Kabul edildikten sonra, ücretsiz vitrininizi ayarlamak oldukça kolay.
Artfinder, satışlardan % 33 ila % 40 komisyon alıyor ve yalnızca orijinal sanat eserlerine izin veriyor. Poster veya reprodüksiyon baskılar kural dışı; onun yerine resim, fotoğraf, dijital sanat, kolaj, heykel, çizim ve baskı resimlere odaklanıyor. Aylık satıcı planları olması ve bu plana göre ödeme yapmanız gerekmesi Artfinder’ı diğer önerilerimizden ayıran bir özellik.
Ödeme yöntemi: İngiltere’de bir banka hesabına ya da Transferwise’da açılmış bir Pound, Euro ya da Dolar hesabına ödeme yapan platform PayPal da kullanıyor.
Artplode
Sanat eseriniz için bir komisyon ödemek istemiyorsanız, Artplode size göre olabilir. 2014 yılında açılan site, sanatçılar, galeriler, bayiler ve koleksiyoncularla birlikte çalışıyor. Artplode orijinal sanat ve sınırlı sayıda baskı ve fotoğraflarda uzmanlaşmış. Artplode, bir sanat eseri satıldığında komisyon almak yerine her ürün için sabit bir liste ücreti talep ediyor. Ek bir ücret karşılığında, sanat eserinizi doğru koleksiyonculara pazarlamanıza ve fiyatlandırmaya yardımcı olabilecek sanat danışmanlarına ulaşmanızı da sağlıyor. Listelediğiniz eserler satılana kadar sitede durabiliyor, bir daha ödeme yapmıyorsunuz.
Sanatçılar ayrıca, nakliye maliyetini karşılayıp karşılamayacaklarına, kargoyu doğrudan alıcıya mı aktaracaklarına da kendileri karar verebiliyor. Artplode satıştan hiçbir komisyon almadığı için bir ödeme yapmıyor.
UGallery
UGallery, online sanat seçkisine göz atmanın şehrinizdeki galerileri ziyaret ederek keyifli bir öğleden sonra geçirmeye benzemesi gerektiğine inanıyor. 2006’da kurulan online sanat galerisi, küratörlüğünü ciddiye alıyor ve internetin sonsuz gibi görünen sanat eserlerinden kaçınmak istiyor.
Bunun yerine, her sanatçıyı ve sergiledikleri her parçayı seçerek tüm sanat eserlerini UGallery’ye özel kılıyor. Gelişmekte olan ve kariyerinin ortasında olan sanatçıları eserlerini sergilemek için başvurmaya teşvik ediyor. Seçilirse, satılan her şey 50/50 bölünüyor ve sanatçı, eseri kendi stüdyosundan UGallery’nin sağladığı özel bir kutu içinde gönderiyor.
%50 komisyon oranı ve seçmelere girmek için ödeme talep etmesiyle internetin genelinden çok ayrı bir yerde konumlanmış olan platformun 2021 itibariyle 350 sanatçısı var. Sanatçılar eserlerini başka bir yerde sergileyemiyorlar ve eğer kaldırmak isterlerse iki hafta önceden platforma bildirmeleri gerekiyor.
Saatchi Art
İnternette sanat eserimi satmak istiyorum derken, işinizde en saygın isimlerden birinin yanınızda olması yararlı olabilir. Saatchi Art, Charles Saatchi tarafından kurulmuş olup 2014 yılında Leaf Group’a satılmasına rağmen hala prestijli ismini taşımaya devam ediyor.
İnternetten sanat eseri satışı yapmak isteyenler, $500’dan $10.000’a kadar değişen orijinal eserleri için ücretsiz bir mağaza kurabiliyor. Saatchi Art satışlardan %35 komisyon alıyor ancak nakliye hizmeti de sunuyor. Hatta sanat eserini teslim almak için bir kurye bile gönderebiliyor, size sadece eserinizi paketleme işi kalıyor. Üstelik sanatçılara, Saatchi’nin 1,1 Milyondan fazla sosyal medya takipçisine ve 1 Milyondan fazla haneye giden basılı kataloglarıyla devasa kitlesine ulaşma imkanı sunuyor. Eğer sanat eserlerini al-sat yapan biriyseniz komisyonlar %5’e kadar düşebiliyor ama özel seri poster satışlarında ücreti platform ile %50 bölüşüyorsunuz.
Ödeme Yöntemi: Hyperwallet üzerinden çek ile ya da banka hesabına transfer gibi seçenekler ile ödemelerinizi alıyorsunuz.
Shopify –
Shopify, kullanım kolaylığı ve esnekliği nedeniyle kendi e-ticaret sitenizi oluşturmak için iyi bir seçim olabilir. Doğru tasarlandığında, müşteriler Shopify’ı kullandıklarını fark bile etmeyebilirler. Her ne kadar Shopify kullanmak olumsuz bir algıya neden olmuyor olsa da, sanatçıların bazıları altyapılarının görünmesini tercih etmeyebiliyor.
Shopify’ı daha önce Dropshipping yapmak isteyenler için de anlatmıştık. Dilerseniz buraya tıklayarak Shopify ile satış hakkındaki makalemizi inceleyebilirsiniz.
Artnet
Artnet, çağdaş sanat koleksiyoncuları için bir referans noktası haline gelmek için haber ve etkinlik listeleri ile birlikte büyük müzayede evleri ve galeriler ile ortaklıklar kurmaya devam ediyor.
Galeriler için çevrimiçi bir vitrin olarak çalışan Artnet, ortak galeriler tarafından temsil edilen sanatçıların göz atması gereken bir platform. Galerilerin çalışmalarını Artnet’e yerleştirmelerini isteyen bir çok sanatçı mevcut.
Eserler; galeri listesi veya haberleri, etkinlikleri, açık artırma sonuçlarını ve mevcut sanat eserlerini gösteren sanatçı listesi aracılığıyla görüntülenebiliyor. Platform 3.000-5.000 Dolar arası satışlarda %15, 5.001-10.000 arasında %10 komisyon alıyor. Daha üzeri satışlarda komisyon oranları düşüyor ve ödeme yöntemi konusunda da birkaç seçenek mevcut.
Artsy
Artsy‘nin misyonu, tüm dünyadaki sanat eserlerini İnternet bağlantısı olan herkes için erişilebilir kılmak. Artnet gibi, Artsy de bireysel sanatçılara açık değil, ancak galerinizin sanat eserlerinizi sitede listelemeye sıcak bakıp bakmadığını görmeye değer. Girişim tarafından finanse edilen online galeri, canlı açık artırma teklifleri, sanat fuarları ve sergileri hakkında bilgilerin yanı sıra galeri listeleri ile çağdaş sanat dünyasına hitap ediyor.
Ortak galeriler, çalışmalarını geniş bir potansiyel koleksiyoner kitlesine sergileyerek temsil ettikleri sanatçıların eserlerini listeleyebiliyor.
İnternetten sanat eseri satışı için pek çok platform var. Ödeme yöntemleri ve iş modeli size uygun olan birini seçebilirsiniz. Seçtiğiniz platformun kurallarını okumayı, kullanıcı sözleşmesini gözden geçirmeyi unutmayın. Tüm sanatçılara, şimdiden, bol satışlar!